Η Κλασσική κολύμβηση στον Άργη
Τμήματα Κλασσικής κολύμβησης
Οι προπονητές της Κλασσικής κολύμβησης
Πρόγραμμα αγώνων 2009-2010
Πρόγραμμα αγώνων 2010-2011
Η Τεχνική κολύμβηση στον Άργη
Τμήματα Τεχνικής κολύμβησης
Οι προπονητές της Τεχνικής κολύμβησης
Πρόγραμμα αγώνων 2009-2010
Πρόγραμμα αγώνων 2010-2011
Άργης Τα νέα μας Άρθρα Επικοινωνία


Η Τεχνική κολύμβηση στον Άργη

επιστροφή

Η Τεχνική κολύμβηση είναι επίσημο Ολυμπιακό άθλημα αλλά δεν είναι εντεταγμένο στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Στην Τεχνική κολύμβηση υπό την αιγίδα της CMAS διεξάγονται Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων  και Ανδρών-Γυναικών. Από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 η Τεχνική κολύμβηση έφυγε από την ΕΟΥΔΑΤΚ και εντάχθηκε στην ΚΟΕ και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα στις κατηγορίες Παμπαίδων Β´-Παγκορασίδων Β´, Παμπαίδων Α´-Παγκορασίδων Α´, Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών θα διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΚΟΕ .

Η Μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση των αθλητών της Τεχνικής κολύμβησης οι οποίοι κερδίζουν Διεθνείς και Πανελλήνιες διακρίσεις είναι η ίδια με όλους τους αθλητές των υπόλοιπων αθλημάτων.

Στην Τεχνική κολύμβηση διεξάγονται τα αγωνίσματα της Επιφάνειας κολύμβησης με μονοπέδιλο και αναπνευστήρα, της Υποβρύχιας κολύμβησης με μπουκάλα ρυθμιστή και μονοπέδιλο και  της Άπνοης κολύμβησης μόνο με μονοπέδιλο.

Το τμήμα της Τεχνικής κολύμβησης στον ΑΡΓΗ ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2002 με προπονητή τον κο Αριστείδη Μακρόπουλο. Η πιο μεγάλη διάκριση για τον ΑΡΓΗ και μια από τις μεγαλύτερες στα μέχρι σήμερα αθλητικά πράγματα της πόλης της Καλαμάτας κατακτήθηκε το 2005 από τον Διεθνή και Πανελληνιονίκη αθλητή του σωματείου Γιάννη Στεφάνου, ο οποίος ήταν 3ος Παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων. 

Τα δελφίνια του ΑΡΓΗ από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν κατακτήσει περισσότερα από 60 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ οι ομάδες σκυταλοδρομίας στην κατηγορία Παμπαίδων κατέχουν από το 2004 τα Πανελλήνια ρεκόρ στα 4Χ100 και 4Χ200 επιφάνειας. Πανελληνιονίκες στην Τεχνική κολύμβηση έχουν αναδειχθεί μέχρι σήμερα εκτός από τον Γιάννη Στεφάνου και οι Βάσω Τσακάκου, Μαρία Λάμπρου, Τασία Τσακάκου, Τζίνα Μπαξιβανάκη, Νιόβη Μπαξιβανάκη, Ηλίας Δουρδουνάς, Κώστας Χατζηγιάννης, Χρήστος Ρέββας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Τάσος Κελέσης, Γιώργος Δουρδουνάς, Αριστείδης Κομώλης, Γιώργος Ορφανός, Δημήτρης Λίγγρης. 

τρέξιμο running αθλητισμός fitness Μεσσηνία Messinia